Tipy na víkend

1. srpen 2003

Na Otavě v Kestřanech na Písecku se bude v sobotu rýžovat zlato. Už tradiční akce, při níž mohou zájemci vyzkoušet své zlatokopecké štěstí, startuje v 10 hodin. Připraven je také doprovodný kulturní program a večerní zlatokopecký bál.

V sobotu od 15-ti hodin se bude bojovat o Kozí hrádek na Táborsku. Akce začíná v 15 hodin, repríza je připravena na 17.30. V půl desáté večer dění na Kozím hrádku zakončí ohňová show.

V neděli odpoledne se bude zase bojovat v Táboře. Ve 13.30 se vojska sejdou na Žižkově náměstí. Připraveny jsou ukázky výcviku mušketýrů i jízdy a v 17 hodin vypukne velká bitva mezi švédskými nájezdníky a obránci Tábora.

Tradiční historické slavnosti - Rumpálování - se o víklendu odehrají ve Strakonicích. Hrad se promění ve středověké tržiště, připravena jsou i kejklířská či šermířská vystoupení. Brány hradu se zítra (v sobotu) otevřou v 9 hodin.

Rádiem řízené modely letadel-hydroplánů budou létat v sobotu a v neděli nad Selibovským rybníkem na Písecku. Koná se zde soutěž O protivínský pohár.

Na prvním zámeckém nádvoří v Jinřichově Hradci budou v neděli k vidění historická vozidla. Otevřeno je od 9 hodin.

Vimperk ožívá dnes a zítra (pá+so) pivními slavnostmi. Odehrávají se v městském parku u Volyňky. Představí se zde pět pivovarů.

V Plavu na Českobudějovicku připravili na sobotu Benátskou noc u jezu na řece Malši. Začátek je v 18 hodin, kdy se představí kuriozní plavidla, je připravena hudba a před půlnocí vše vyvrcholí ohňostrojem.

autor: čro čb
Spustit audio