Táborské divadlo připravilo na jaro cyklus živých koncertů z balkonu

6. květen 2021 10:51

Divadlo Oskara Nedbala v Táboře se po čtyřech měsících rozloučilo s on-line prostředím a zahájilo cyklus středečních koncertů z divadelního balkonu. Jako první byly na programu lidovky v podání mezzosopranistky Karolíny Berkové za doprovodu klavíristy Karla Juráně.

„Já jsem strašně ráda, že si můžu zabroukat takové krásné písničky. Moc se mi to líbí, škoda, že nevyšlo počasí,“ komentovala Alena Kulveitová, která poslouchala společně s desítkami dalších lidí na chodníku před divadlem.

Palackého ulicí se z balkonu nesl hlas Karolíny Berkové. „My jsme dostali zadání: folklor a lidová píseň pro svěží májové ráno. To je moc hezký název, a tak jsme se snažili, aby to bylo i trochu pohádkové, něco se sluncem, v jarní náladě,“ popsala.

Koncert si užil také klavírista Karel Juráň. „Jsme rádi i za ten počet posluchačů, byť jsme viděli spíš deštníky než obličeje. Tohle je taková první vlaštovka a doufám, že koncertů bude čím dál tím víc,“ řekl.

Divadlo ukončilo sérii osmnácti streamovaných koncertů, které letos pro své příznivce připravilo, a nyní už nabídne živá vystoupení z balkonu. „Myslím, že to plní funkci, kterou jsme zamýšleli, že to udělá radost těm, kteří projdou kolem, zlepší jim to den. To je pro začátek v duchu postupného uvolňování hodně,“ dodala ředitelka divadla Linda Rybáková.

Hudební cyklus z divadelního balkonu v Táboře bude pokračovat příští týden ve středu dopoledne koncertem neoromantického pianisty a skladatele Chalupskiho.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související