Svatomartinské posvícení s kuchařem Petrem Stupkou
Recepty na paštiku, hutnou polévku kaldoun, pečenou husu po starodávném způsobu a na závěr svatomartinské rohlíčky.
Související
-
Martinské rohlíky a rohlíčky s nádivkou
Takzvané roháče, zahýbáky, vandrovnice nebo také martiny byly tradiční součástí výslužky čeládce na konci celoroční služby. Zpravidla se jednalo o pečivo z kynutého těsta.
-
Báječný kaldoun ze zbytků hostiny
Je tu svatý Martin a s ním i posvícení. A protože o posvícení nesmí být ničeho málo, stane se, že naopak dost zbyde. Víte, že ze zbytků můžete vykouzlit další dobroty?
-
Na husí pečínku přijdou do restaurací tisíce lidí. Kuchaři se před svatým Martinem nezastaví
Kuchaři v některých restauracích se kvůli husí pečínce moc nevyspí. O tuto svatomartinskou lahůdku je velký zájem. Například jedna českobudějovická restaurace peče 140 hus.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.