Svátečně pojatý rozhlasový koncert BROLNu zaplnil kostel sv. Michaela v Bechyni

5. prosinec 2022

V inspirativních prostorách kostela svatého Michaela v Bechyni, který je jedním z nejstarších raně barokních centrálních kostelů v Čechách, prožili návštěvníci večer nepochybně bohatý na hudební zážitky. A mohli příjemně spočinout v čase a prožít Vánoce i s jejich poezií a neporušeným kouzlem jaksi v předstihu.

Excelentní Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů zahrál koledy a vánoční skladby Kristus Pán se narodil, Chtíc, aby spal, Hopsa pacholátka, Došli sme k vám na koledu, Ondrášu, Matúšu, Poďme, chlapci, do Betléma, Narodil se Kristus Pán nebo Co sa stalo, přihodilo, která ostatně dala název celému koncertu. 

V rámci koncertu, na němž se spojil Český rozhlas České Budějovice s kulturním střediskem města Bechyně, vystoupil i z evropského hlediska unikátní soubor BROLN, který letos slaví sedmdesát let od založení, pod vedením primáše Petra Varmuži se sólisty – zpěvačkami a zpěváky Kateřinou Martykánovou, Kamilou Tomšejovou, Františkem Černým a Alešem Smutným.

Koncert byl vyprodaný. Zahájil ho starosta Bechyně Štěpán Ondřich, který ve zcela zaplněném kostele zapálil druhou adventní svíčku. Výtěžek z akce ve výši 6300 korun putoval do nadačního fondu Českého rozhlasu.

Bechyňský adventní koncert BROLNu zaznamenala posádka přenosového vozu Českého rozhlasu České Budějovice a ve zkrácené verzi bude odvysílán o vánočních svátcích na této stanici.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.