Staré Hodějovice vévodí krajskému přeboru volejbalistů, oporou týmu je Černohorec Renovica

14. říjen 2019

Volejbalovému týmu Starých Hodějovic na Českobudějovicku se daří v krajském přeboru. V extralize se poprvé doma představil Jihostroj. Krumlovský vodácký maraton ovládli Mojžíšek a Zavřel. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V čele krajského přeboru volejbalistů se usadily Staré Hodějovice. Tým, ve kterém drží ofenzivní prapor Černohorec Nikola Renovica, v posledním zápase porazil Písek 3:1.

„Hrajeme dobře a máme i hodně štěstí,“ komentoval Nikola Renovica a přiznal, že po každém zápase chodí hráči společně na pivo. Možná i proto mají tak dobrou partu.

Jaroslav Robenhaupt, který v mládežnických kategoriích sbíral medaile dokonce z mistrovství Československa v dresu tehdejší Škody, trefil přesně hřebík na hlavičku: „Když nám bylo patnáct, šestnáct, sedmnáct a vyhrávali jsme za Škodovku spoustu zápasů, tak jsme si to neuvědomovali a možná si toho ani nevážili. Teď když je nám čtyřicet až padesát, tak je to jiný pocit.“

To je pravda, kterou potvrdil i Zdeněk Blažek, který nezapomněl na pochvalu pro Nikolu Renovicu. „Nikola pomohl týmu hlavně v téhle sezóně, že si to vzal na starost a všichni ho začali poslouchat. To pomohlo a sám se zlepšil také,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově

Ve volejbalové extralize vyhrál Jihostroj České Budějovice nad Příbramí 3:0. Na plný plyn šel do vyrovnaných koncovek univerzál domácího týmu Marek Šotola. „Šel jsem do toho na sto procent a myslím, že někdy to byla i chyba,“ přiznal.

Krumlovský vodácký maraton absolutně vyhrála dvojice Petr Mojžíšek – Jakub Zavřel. „Je to v rámci přípravy, protože takhle na podzim stejně trénujeme vytrvalost, takže zařadit maraton je dobré. Je to hlavně změna oproti hladké vodě, kterou jezdím každý rok, mě to prostě baví,“ komentoval.

Ve fotbalové divizi Přeštice porazily Jindřichův Hradec vysoko 7:0 a jsou s 25 body v čele tabulky. Druhá rezerva Dynama má o tři body méně, třetí jsou Rokycany s 20 body. A poslední jsou právě fotbalisté od rybníku Vajgar, kteří nasbírali v deseti zápasech pouhých pět bodů a skóre mají: 9:36.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související