Atraktivní mezinárodní závod v cyklokrosu se opět pojede na trati v jihočeském Táboře

7. říjen 2019

Cyklokros, to je láska na celý život, potvrdil reprezentant Adam Ťoupalík. Běžci závodili nočními Budějovicemi. Motor České Budějovice hrál doma o čelo první hokejové ligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Neklamným znamením konce léta je start cyklokrosového Toi Toi Cupu. Jeden z atraktivních závodů Světového poháru se pojede na trati v Táboře 16. listopadu.

Největší české hvězdy už mají za sebou dva závody, první v Mladé Boleslavi a druhý v Hlinsku. Startuje i český reprezentant Adam Ťoupalík. „Letošní rok jsem obětoval silnici a úspěchy nějaké byly. Se sezónou jsem začal trochu později, než bylo naplánováno, ale podařilo se mi vyhrát závod v Německu a byl jsem druhý v etapě okolo Japonska,“ vyprávěl.

Cyklokros, to je láska na celý život a jen tak se neopouští. To Adam Ťoupalík potvrdil na startu v Mladé Boleslavi. „Proto jsem dneska tady, objevila se šance, že bych si mohl prodloužit cyklokrosovou sezónu. A cyklokros sleduji pořád, i loni když jsem měl pauzu, jsem ho sledoval a vždycky se k němu rád vrátím,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově

Běžci s čelovkami se vydali na Night Run Českými Budějovicemi

Centrum Českých Budějovic tentokrát patřilo běžcům, kteří se zapojili do nočního běhu. Night Run v jeho rodinné podobě zvládl i Jiří Bušta z Jindřichova Hradce. „Dělám to pro radost, běžím i s rodinou a zpříjemníme si odpoledne,“ řekl.

Hokejisté Motoru České Budějovice v duelu o první místo v tabulce Chance ligy prohráli s Porubou 2:3 po samostatných nájezdech. Přitom ve třetí třetině vedli. Proč Miroslav Holec, který v utkání jeden gól dal, nejel samostatný nájezd? „Trenér má vytipované hráče a já na ty nájezdy moc nejsem. My jsme to měli zvládnout už v utkání. Třeba já mám hodně šancí, ale nedávám góly, což je kámen úrazu. Myslím, že jsme měli vyhrát 5:2 a ne prohrát na nájezdy,“ komentoval.

Dynamo České Budějovice v nejvyšší fotbalové soutěži naopak 3:2 nad Bohemians Praha vyhrálo. Po dlouhé době nastoupil v brance Zdeněk Křížek a hned v úvodu zabránil velké šanci hostujícího Závišky. „Trošku nervozita tam musí být, ale musí to být taková ta zdravá. Zaplaťpánbů, že jsme to urvali, ale samozřejmě s druhou půlí spokojení být nemůžeme,“ řekl.

Dynamo se po výhře nad Bohemians odlepilo od posledního místa v tabulce fotbalové Fortuna ligy. Jihočeši mají po dvanácti zápasech jedenáct bodů a skóre 15:24.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související