Sportovní kluby začínají po koronavirové pauze znovu trénovat. Na hřišti už se potkali i Hladoví Hroši

30. duben 2021 11:55

Už víc než rok trápí celý svět pandemie koronaviru. Až teď s poklesem počtu nemocných se život začíná velmi pomalu vracet do normálu. Platí to i o mládežnickém sportu.

Poprvé po šesti měsících se na společném tréninku na venkovním hřišti sešli malí členové softballového klubu Hladoví Hroši Sezimovo Ústí.

Trenér Josef Sejk nacvičoval s nejmenšími dětmi odpalování míče. Vyzkoušel si to i osmiletý Dean. Základy si do Čech přivezl z amerického Colorada, kde hrál baseball. „Mě to baví hodně, házet, možná pálit a předtím jsme běželi,“ popisoval.

Tréninkový výpadek způsobený nucenou pauzou kvůli vládním proticovidovým restrikcím je podle šéfky klubu Aleny Kalinové hodně znát. „Poslední trénink byl v tělocvičně v listopadu, to se chodilo čtrnáct dní, na hřišti jsou děti poprvé. Bylo by potřeba posílit i hráčskou základnu, za rok nám utekly nábory, nebylo, jak děti pozvat,“ připomněla.

První trénink se podle trenérky Zuzany Řízkové zaměřoval hlavně na všeobecné dovednosti, souhru v poli nebo odpaly míče. „Děti nejsou zvyklé zase něco dělat. Za ten rok se většina nezlepšila vůbec, někteří dokonce i něco zapomněli, takže máme co dohánět,“ dodala.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související