Skiareály nabízejí seniorům výhodné ceny, někde mohou lyžovat i zadarmo

7. březen 2023 12:08

Jihočeské skiareály jsou plné. Kromě rodin s dětmi na hory míří i aktivní senioři. Právě těm nabízí provozovatelé slevy. Například v areálu Monínec dostávají lidé starší šedesáti let bezplatný skipas každé první pondělí v měsíci.

Mezi seniory, kteří využili nabídky lyžování zdarma, patří pan Ladislav z Českých Budějovic. „Když pro toho seniora máte něco zadarmo, je to príma, ne? Bohužel teď se bude seniorům zase něco brát, takže jsme spokojení s takovou výhodou,“ říká.

Lyžovat jezdí i jednasedmdesátiletá Hana Zikmundová se svým manželem z blízkého Miličína. „Občas už je to pro nás těžší, už toho tolik nezvládneme, ale je paráda, že to pro lidi dělají. Přece jenom něco zadarmo je fajn,“ dodává.

Čtěte také

Seniorský program funguje na Monínci už několik let. Podle ředitele skiareálu Jaroslava Krejčího je o něj velký zájem. „Monínec se už asi před šesti roky rozhodl podporovat seniory. Říkal jsem si, že jednou budu taky starý a třeba když teď udělám dobrý skutek, tak se mi to potom vrátí,“ vysvětluje s úsměvem.

„Teď první pondělí v měsíci je parkoviště skoro plné a dvě třetiny tvoří senioři. Má to stoupající tendenci, za což jsme rádi. Na druhou stranu, někteří říkají, že by si i zaplatili, což nás mile překvapuje. Naše náklady jsou opravdu veliké, ale pořád chci udržet nějakou výhodu pro lidi, kteří celý život pracovali, přijde nám to správné,“ doplňuje.

Výhodné lyžování nabízí seniorům i další skiareály v Česku. Slevu dostanou například na šumavském Zadově, zvýhodněný tarif na ně čeká i na Kvildě nebo na Lipně.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související