Skeletonistka Anna Fernstädtová obsadila v závodě Světového poháru druhé místo

25. leden 2021

Hokejisté Motoru sehráli bláznivý zápas. V Třince prohráli 7:9 a Dynamo České Budějovice odehrálo v jednom týdnu tři zápasy.

Aktuální Sportovní ozvěny ale začneme fotbalem.

Dynamo České Budějovice odehrálo v jednom týdnu tři zápasy. My se vrátíme nejprve k tomu prostřednímu. Fotbalisté z jihu Čech porazili Příbram 2:1, na tom není zase nic tolik výjimečného, ale mezi novináře dorazil brankář Jaroslav Drobný a to už výjimečné opravdu je.

Brankář Dynama České Budějovice neodchytal proti Příbrami příliš povedený zápas. Jeho tým sice vyhrál, ale musel otáčet ze stavu 0:1. Gól vstřelil Zorvan už v 5. minutě střelou z úhlu  a Jaroslav Drobný po utkání vyprávěl:

Čtěte také

„Jak vám asi může být, když dostanete gól. Nevím, jak bych vám to popsal. Je to nepříjemné, prohráváte jedna nula doma s houževnatým soupeřem, pořád máte dost času na to, abyste to otočili.  On byl spíš šťastnej, trefil mě do vnitřního lýtka a od lýtka jsem si to srazil do brány.“

A brankář Dynama také za výkon v utkání s Příbramí pochválil své spoluhráče a týmového ducha černobílého Dynama. 

„Mančaft je mentálně hodně silný, klukům patří velký dík a nakonec to štěstí se přiklonilo k nám,“ dodal.

Utkání  s Příbramí naštěstí pro dynamo hodně ovlivnila 40. minuta. Příbramský Simo Juan Olivier Kingue zahrál špatně malou domů, fauloval  a viděl červenou kartu.

Výsledkový servis

Dynamo České Budějovice hrálo s Teplicemi v utkání fotbalové Fortuna ligy. Jihočeši vyhráli 2:0, gól z penalty proměnil sám faulovaný Benjamin Čolič. 

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice porazili Ústí nad Labem hladce 3:0 k jejich středečnímu šlágru se ještě vrátíme.

A hokejisté Motoru sehráli bláznivý zápas. V Třince prohráli 7:9. Až neuvěřitelně zní informace, že tým trenéra Porspala dvakrát vedl. Jednou 3:0, později ještě 6:3.

Anna Fernstädtová v Königsee šokovala své soupeřky ve Světovém poháru, dojela mezi skeletonistkami na druhém místě.

Čtěte také

Tady je výsledná tabulka:

1. místo Lellingová, Německo, 2. místo Anna Fernstädtová, Česká republika. Dělená třetí příčka Flocková z Rakouska a Chanellová z Kanady.

Sympatická Anna Fernstädtová jezdí v českých barvách a za maminkou se vrací do Českých Budějovic. Co celá šťastná v cílovém prostoru vyprávěla? To si poslechněte online, nebo si celé Sportovní ozvěny stáhněte do svých počítačů k pozdějšímu poslechu.

 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio