Skautský vánoční stromeček si pořizují lidé v Jindřichově Hradci. Podpoří tak činnost oddílů

22. prosinec 2023 15:49

V Jindřichově Hradci si rodiny můžou ozdobit skautský vánoční stromeček. Autor nápadu sám jedličky a smrky od semínek pěstuje a každoročně dává některé stromky z plantáže k dispozici rodičům malých skautů. Část vybraných peněz pak putuje přímo oddílu, do kterého dítě chodí.

Radost z vánočního stromečku mají třeba maminka Tereza a její dcera Kristýnka. Jeho koupí podpoří činnost skautského oddílu, kam chodí starší bratr Kristýnky.

Autorem nápadu na skautský vánoční stromeček je Václav Hanzal. „Letos se jedná asi o padesát stromečků, které prodávám lidem z prostředí Junáka. Jezdí sem vybírat celé rodiny,“ popisuje.

Skautskou jedličku si letos poprvé vyzvedává Lenka Vernerová. „Syn začal chodit do Skauta, takže jsme vůbec poprvé zjistili, že je taková akce,“ říká.

Skauti podle bývalého vůdce střediska Zlatá růže Vojtěcha Jošta každou podporu uvítají, zejména pokud se jedná o peníze od menších podnikatelů. „Příspěvky se použijí nejrůznějším způsobem na činnost, na schůzky, výpravy, vybavení, tábory,“ vyjmenovává.

Podpořit činnost skautských oddílů v Jindřichově Hradci koupí vánočního stromečku můžou rodiče už čtvrtým rokem.

Spustit audio

Související