Santana – Supernatural (1999)

3. květen 2023

Sentimentální lyrik se srdcem bluesmana, i rocker s jazzovou duší. Třeba takto můžeme nadepsat hudební příběh Carlose Santany, fenomenálního kytaristy, který do své tvorby absorboval kromě rocku a blues všemožné další vlivy, od afrokubánských rytmů až po arabskou nebo indickou hudbu.

Nejvíc si ji posluchač vychutná na koncertech, ale radost mu může udělat i z desky. Do Kulaté muziky jsme vybrali jednu ze Santanových nejúspěšnějších – album Supernatural z roku 1999.

Natočil ji jako otevřený projekt, do něhož programově přizval o generaci mladší zpěváky a hudebníky. S kýženým výsledkem. Povedlo se mu totiž nejen znovu nastartovat celosvětový zájem o svou muziku, ale i přitáhnout k ní nové mladší publikum.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • U2 – Songs Of Surrender (2023)

    Hrají spolu víc jak 40 let a stále zůstávají jednou z posledních fungujících skupin své hudební generace, které nešlo jen o slávu, ale chtěla i k lepšímu měnit svět.

  • Joe Cocker – Night Calls (1992)

    Jako skladatel byl nula, jako interpret génius. Takovou pověst měl Joe Cocker, podsaditý Angličan s mohutným chraplavým hlasem, který ztělesňoval zajímavý pěvecký typ.

  • Kris Kristofferson – Kristofferson (1970)

    Kris Kristofferson je bezpochyby velikým vzorem už několika generacím countryových pokračovatelů písničkářského řemesla. Také on kdysi začínal jako bezejmenný muzikant.