Rozeběhly se přípravné zápasy, které se hrají jako Český pohár

17. srpen 2020

Motor České Budějovice vstoupil do pohárové soutěže jako velká voda. O tom, jak dopadl jeho první zápas, natočil více ve Sportovních ozvěnách více Kamil Jáša.

První polovinu pořadu Sportovní ozvěny prožijeme u ledu. A zápasy, které se hrají jako Český pohár, běží velmi rychle za sebou. My se ale vrátíme k tomu, který už navždy bude zapsán ve statistikách jako první domácí. A Jihočeši v něm porazili silnou Plzeň. Výsledek 4:2 je lichotivý, i když je to jen příprava.

Trenér Václav Prospal hodnotí každý zápas velmi emotivně. I ten první domácí s Plzní:

„Samozřejmě ze začátku to nebylo vůbec optimální, protože já si myslím, že soupeř nás přehrával. V první půlce nám dal Honza Strmeň velkou šanci vyhrát. Od poloviny zápasu jsme začali trochu líp bruslit a i když jsme v tom zápase vedli, tak si myslím, že jsme byli horším týmem. A jenom díky Honzovi jsme v tom zápase zůstali a určitě se cení vůle hráčů, že to nezabalili, když jim to nešlo a porazili jsme opravdu dobrý tým,“ shrnul trenér.

Ostatně poslechněte si celé povídání sami přímo v online přehrávači. K zápasům Motoru v tomto týdnu vám řekneme víc v rubrice Kam za sportem.

Připomeneme ještě dostihy. Velkou netolickou steeplechase vyhrál o víkendu kůň Gejzír s žokejem Marcelem Novákem. K dostihům se vrátíme ve Sportovních ozvěnách za týden.

Netolické dostihy 2020
autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související