Rozběhly se už všechny fotbalové soutěže, Hrdějovice v I. B začaly šesti góly

20. srpen 2018

Fotbalisté Hrdějovic v úvodním kole první bé třídy rozstříleli Dolní Dvořiště. Českobudějovické Dynamo poprvé ztratilo body. V divizi se dařilo Čížové. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Naplno se už rozeběhly také fotbalové první třídy. Do Hrdějovic k letošní premiéře dorazili fotbalisté Dolního Dvořiště.

Domácí tým se co nejlépe pokusil připravit trenér Michal Hrdlička. „Potrénovali jsme, začali jsme pět týdnů před zahájením soutěže. Sehráli jsme turnaj v Dřítni a pár přátelských zápasů, takže uvidíme,“ popsal.

Přiznal ale také, že podobně jako jeho kolegové řeší problémy s docházkou hráčů na tréninky. „Začátek byl takový nic moc, to chodilo okolo deseti lidí. Dva týdny před soutěží už chodí šestnáct sedmnáct lidí,“ dodal.

Fotbalisté Jindřichova Hradce zahájili sezónu, v níž si jako nováčci vyzkouší divizi

Záložník Jindřichova Hradce Ondřej Černoch

Jindřichův Hradec naskočil do fotbalové sezony pohárovým zápasem. Hráči Dynama neztratili ve Fortuna národní lize zatím ani jeden bod. Hokejisté Motoru České Budějovice už hrají přípravné zápasy. To vše Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Dlouhodobý cíl týmu Hrdějovic pro tuto sezónu je jasný. „Jelikož jsme spadli z první A, tak chceme hrát nahoře, pokusit se vrátit. Tu soutěž ale neznáme, tak nevíme, co nás čeká,“ dodal Michal Hrdlička.

Domácí tým Hrdějovic nakonec v premiéře vyhrál nad nováčkem z Dolního Dvořiště vysoko 6:3. Brankáři poraženého týmu Janu Růžičkovi nebylo vůbec do řeči, navíc inkasoval i jeden vlastní gól. „Nešlo to, odražený míč od našeho hráče,“ komentoval.

Zato hrdějovický Jan Suchan vstřelil tři krásné góly a na jeden přihrál. „Po přehrání jejich obrany naším bekem, kdy krásně načasoval nákop, jsem tam seběhl a ukázal se mi útočník, dal jsem mu to před bránu a on uklízel do prázdné,“ vyprávěl.

Sportovní ozvěny výsledkově

Ve Fortuna národní lize Dynamo prohrálo v Brně 1:2, Táborsko hrálo s Vlašimí 2:2. V tabulce je po pěti kolech první Ústí nad Labem (15 bodů), druhá pozice patří Jihlavě (13 bodů). Dynamo figuruje s 12 body na třetím místě. Táborsko je se ziskem čtyř bodů jedenácté.

V divizi Jindřichův Hradec podlehl v Přešticích vysoko 1:5, Táborsko prohrálo s Čížovou dokonce 0:5.

Ondráškovka krajský přebor přinesl tyto výsledky: Blatná – Milevsko 0:1, Český Krumlov – Protivín 1:0, Dražice – Osek 4:0, Katovice – Roudné 2:3, Hluboká – Rudolfov 2:1, Jankov – Olešník 1:2, Želeč – Třeboň 1:4.

Hraje se už i na ledě

Přišel také čas na hokejové výsledky. Motor České Budějovice cestoval za přípravou do Rakouska, bohužel se nepodařilo zvítězit. Svěřenci trenéra Václava Prospala inkasovali sice pouze jediný gól, jenomže žádný nedali, a tak se z Rakouska vracejí s prohrou 0:1.

Hokejisté ČEZ Motoru tedy prohráli v přípravném mezinárodním utkání v Linci s domácím účastníkem EBEL ligy 0:1. Jediným střelcem se stal až v 59. minutě da Silva. Další duel odehrají Jihočeši v pátek doma s německým Lausitzer Füchse.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související