Rádio, interaktivní kočku i výrobník na těstoviny dostali senioři v Netolicích od Ježíškových vnoučat

21. prosinec 2023 15:12

Tisíce splněných přání a další tisíce přání, která se právě plní. Ježíškova vnoučata i letos přináší radost opuštěným seniorům. Pozadu nemohl zůstat ani Český rozhlas České Budějovice a vypravil se splnit přání panu Janovi do Domova seniorů Pohoda v Netolicích na Prachaticku, ten chtěl pod stromeček rádio.

Jan Kahovec už rozbalil dárek a prohlédl si vysněné digitální rádio. „Nic lepšího jsem čekat nemohl, takové rádio jsem ještě neviděl. My jsme tady mívali rádio po drátě,“ řekl.

Paní Marie si od Ježíškových vnoučat přála interaktivní kočku. Stejná je v domově na každém patře, ale seniorka by chtěla jednu jen pro sebe. „Mňouká, vrní, zvedá tlapičky. Já jsem jí vozila ve vozíku na procházky,“ popsala.

Dalším letošním dárkem od Ježíškových vnoučat jsou hudební nástroje. „Naše dámy a pánové dostali několik kastanět. Tyto nástroje používají při muzikoterapii. Máme skvělou dobrovolnici, která k nám dochází a nosí s sebou své hudební nástroje. Ale byla škoda, že klienti neměli i svoje vlastní, které by mohli použít,“ vysvětlila sociální pracovnice Denisa Holubová.

Na využití už také čeká výrobník na těstoviny. „Ten si zase přály naše dámy, protože byly zvyklé připravovat domácí těstoviny. Tak se to teď pokusíme obnovit a budeme dělat vlastní těstoviny i u nás v domově,“ dodala Denisa Holubová.

Dalším splněným přáním od Ježíškových vnoučat je mobilní zahrada. Díky ní budou moci o rostliny v Domově seniorů Pohoda v Netolicích pečovat i hůře pohybliví klienti.

Spustit audio

Související