Prvních šest jihočeských výrobků získalo značku Regionální potravina
V Českých Budějovicích byly ve čtvrtek za přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly oceněny potravinářské výrobky přihlášené do soutěže Regionální potravina, kterou zaštiťuje ministerstvo zemědělství. Právo používat čtyři roky toto označení získalo celkem šest výrobků.
Hodnocení nejlepších jihočeských potravinářských výrobků vycházelo i z výsledků soutěže Chutná hezky jihočesky, kterou pořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje. Po dodatečném zhodnocení dalších přihlášených výrobků dostaly právo používat označení Regionální potravina Zlatá niva z Madety, žitno-pšeničný chléb Boubín od Vladimíra Caise, Mauzů myslivecká paštika z Hluboké, Lhenická ovocná šťáva jablko-jahoda Karla Gregory, kysané zelí červené ze Zemědělského podniku Malše a kapr uzený od Blatenské ryby.
Všechny výrobky pochází z jižních Čech a jsou vyrobeny vesměs z jihočeských surovin.
Na vyhodnocení soutěže Regionální potravina naváže propagační kampaň podporovaná i Jihočeským krajem, který na ni obdržel od ministerstva zemědělství milion korun.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Všichni ztratili právo na existenci.‘ Francouzští zdravotníci popsali pro Le Monde situaci v Gaze
-
Čtyři astronauti z lodi Crew Dragon se vrátili na Zemi. Na Mezinárodní vesmírné stanici byli od března
-
V roce 2020 se zrodila běloruská diaspora, popisuje sociolog. Jak se od pokusu o revoluci proměnila?
-
Náměstek ministra školství: Maturita je v naší společnosti více než zkouška, je to téměř kulturní fenomén