Předškoláci přijdou o důležitý zážitek, kvůli pandemii koronaviru nepůjdou k zápisu do první třídy

1. duben 2020 09:06

Zápisy do prvních tříd dětí jsou smutné pro učitele, velké zklamání zažívají i předškoláci. Kvůli pandemii koronaviru jsou všechny školy stále zavřené. Většina rodičů bude proto posílat žádosti o přijetí dětí magistrátu mailem nebo poštou.

Do církevní základní školy v Českých Budějovicích půjdou rodiče budoucích prvňáků k zápisu sami. To je i případ maminky Soni. Její dcera Veronika ale o zápis nepřišla. S pomocí reportérky Českého rozhlasu se uskutečnil u nich doma.

Čtěte také

Veronika si tak mohla obléknout šaty, poznávala ovoce, barvy, čísla, kreslila i zpívala. Maminka Soňa tiše improvizovaný zápis pozorovala a usmívala se. „Ona je docela šikovná, navštěvovala čtyři roky mateřskou školu a poslední rok se skutečně intenzivně připravovali, navíc má starší sestru, od které toho hodně okoukala,“ komentovala.

Přesto byla podle svých slov trochu překvapená, jak její dcera všechno zvládla. „Mám radost, že už jí není tak moc líto, že nebude moci do skutečné školy,“ dodala. I když se Veronika do základní školy, kterou bude od září navštěvovat, nemohla jít podívat, dobře ji zná. Vyzvedává totiž společně s maminkou svojí starší sestru už tři roky.

Zápisy do prvních tříd po celé republice potrvají do konce dubna. Ministerstvo školství stanovilo, že se musí uskutečnit elektronickou formou kvůli pandemii koronaviru.

Spustit audio

Související