Právě probíhá festival Okolo Třeboně. Vraťme se do roku 2007, kdy jej ozdobili též Michal Pavlíček a Monika Načeva

Právě o tomto posledním červnovém víkendu probíhá hudební festival s velkým renomé Okolo Třeboně, jehož bohatá historie se začala psát už v roce 1992 a který přilákal do tohoto lázeňského a malebného města bezpočet muzikantů i velmi zvučných jmen a také mnoho a mnoho příznivců. 

Od začátku byl festival Okolo Třeboně svázán s osobností zakladatele Pavla Barnáše, v současnosti violoncellisty Symfonického orchestru Českého rozhlasu a také poloviny instrumentálního dua Bárka.

Tak tomu je až do současnosti. Tato hudební akce byla a je přirozeně spjata především s folkem a písničkáři, jenže byla doba, kdy se Pavel Barnáš její dramaturgii  žánrově velmi široce rozevíral.

Tyto myšlenky míří do roku 2007, tedy hodně zpět, kdy byla přehlídka Okolo Třeboně umístěna dokonce na tři podia, přičemž jedno patřilo rockerům. Součástí programu hlavní scény na zámeckém nádvoří tenkrát také bylo pozoruhodné vystoupení výjimečného českého rockového kytaristy, výrazného člena kapely Pražský výběr (a dalších) a skladatele Michala Pavlíčka s osobitou zpěvačkou, šansoniérkou a herečkou Monikou Načevou. 

A právě záznam větší části tohoto malého koncertu jsme pro vás připravili pro poslední červnové Koncertní ozvěny. V autorství hudby se ve vybraných písničkách  střídají Michal Pavlíček a Monika Načeva, ovšem textaře mají jednoho v literátovi a hudebníkovi Jáchymu Topolovi. 

autor: Jiří Kasal
Spustit audio