Prachatice koupí turistickou chatu na Libíně, schválili to zastupitelé na mimořádném zasedání

19. listopad 2019 10:19

Koupi turistické chaty Libín za 8,6 milionů korun schválili na mimořádné schůzi zastupitelé Prachatic. Pro bylo dvanáct zastupitelů z devatenácti. Návrh prošel napodruhé, na předchozím jednání neměla prachatická opozice dost hlasů.

Zatímco při prvním jednání v říjnu koupě chaty na Libíně zastupitelstvem neprošla, teď ji podpořili i čtyři zastupitelé za ODS a z koalice také místostarostové Miroslav Lorenc a Jan Klimeš. Starosta Martin Malý z hnutí Nezávislí se zdržel hlasování.

„Město Prachatice se nakonec po zhruba jednoročním jednání rozhodlo koupit nemovitosti na vrcholu Libína, které obsahují malou restauraci s malým penzionem a drobným zázemím,“ potvrdil starosta.

Radnici teď podle něj čeká mnoho práce, protože tento objekt byl dlouho zavřený a nevyužívaný. Město po koupi začne analýzou současného stavu chaty.

„Budeme si muset nechat udělat projektovou dokumentaci, protože některé pokoje jsou skutečně přežité a poplatné 90. letům. Nemají sociální zařízení, jsou neúměrně malé, že se tam ani pořádně nevejde člověk s kufrem a podobně, takže bude nutné pokoje kompletně změnit. Třeba jich nebude tolik, ale budou komfortnější,“ doplnil Martin Malý.

Spustit audio

Související