Opravdu výborný koncert Výbornýho tria, s Michaelem Jacksonem na závěr

Po delší době dostává v Koncertních ozvěnách od Tří lvů prostor jazz, navíc s malou příměsí latiny a funky. To všechno hraje Výborný trio. Název jako by byl sebestředně samochvalný, ale skutečnost je jiná. Váže se ke kapelníkovi, znamenitému baskytaristovi i hráči na ukulele Jiřímu Výbornému.

Tento Jihočech má za sebou studium kontrabasu na českobudějovické konzervatoři a baskytary na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. Jiří Výborný je členem swingové kapely Jazzika nebo Dua Duodos, ale jeho hlavním projektem je Výborný trio.

Při letošním zářijovém vystoupení v rámci Večerů S v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích se po boku baskytaristy Jiřího Výborného představil skvělý klávesista, hráč na hammondky Radim Sládek a na postu bubeníka nahradil Matěje Diviše Václav Švec.

Hudební program Výbornýho tria byl složen převážně ze skladeb mistrů basové kytary Victora Wootena či Marcuse Millera, avšak byl zarámován malým vykročením směrem k popu, instrumentálním zpracováním velkého hitu z konce šedesátých let – I Want You Back rodinné skupiny Jackson 5 s tehdy malým Michalem Jacksonem.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související