Odbahnění údolní nádrže Jordán v Táboře

3. květen 2011

V Táboře se toto pondělí rozhodovalo o vítězi tendru na odbahnění údolní nádrže Jordán. Jde o zakázku v hodnotě kolem 400 milionů korun. Pravděpodobně si pamatujete, že výběrové řízení proběhlo už loni, jeho výsledek ovšem pro netransparentnost anuloval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Rada města ovšem v pondělí večer s posvěcením zastupitelstva i tentokrát rozhodla stejně jako loni. Nejdříve ze soutěže vyloučila konsorcium firem Swietelski, Strabag, Hron, jehož nabídka byla o více než 100 milionů korun levnější než konkurenční nabídka, a pak bylo za vítěze vybráno sdružení firem Daich. Metrostav, Zvánovec.

Průběh výběrového řízení se už dočkal i řady komentářů na internetu, jen pro ilustraci jedna z reakcí na sociální síti Facebook: „Táborští politici, jedno jestli levicoví nebo pravicoví, podpořili vyřazení levnější nabídky na odbahnění Jordánu. Působí to absurdně. Vysvětlí mi to někdo??“

Jednání sledoval přímo na místě redaktor Jan Kopřiva a připravil z něj pořad z cyklu Bez obalu.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.