Od října nebude na jihu Čech v provozu žádné očkovací centrum

17. září 2021 11:52

V Jihočeském kraji nebude od 1. října žádné velkokapacitní očkovací centrum. Tato zařízení, kde zdravotníci podávají vakcíny proti koronaviru, nyní ještě fungují ve Strakonicích a v Českých Budějovicích, ale v nejbližší době skončí. ČTK to řekl koordinátor pro očkování v Jihočeském kraji Petr Studenovský.

Očkovací centrum ve Strakonicích ukončí provoz 23. září a očkovací centrum v Českých Budějovicích o sedm dní později, tedy 30. září.

„Očkování na českobudějovickém výstavišti bylo zahájeno v lednu 2021 a k dnešnímu dni jeho pracovníci aplikovali 186 060 dávek vakcín. Očkovací centrum je tak pátým nejvýkonnějším v zemi. Na jeho činnosti se kromě pracovníků českobudějovické nemocnice podílela řada dalších osob,“ uvedl generální ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek.

Očkovací centrum bylo k dispozici v každém okresním městě na jihu Čech. Od října budou zájemci o očkování většinou využívat služeb praktických lékařů.

Očkování má dokončeno téměř 350 tisíc Jihočechů. V kraji, kde žije přes 640 tisíc obyvatel, se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 99 801 lidí. Od loňského března zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 1795 lidí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související