Nová kniha slibuje první skutečný životopis Tomáše Holého

17. říjen 2018

Tomáš Holý se díky svým filmovým rolím zapsal do srdcí mnoha lidí. Spisovatel Ota Kars teď napsal knihu Jmenuju se Tomáš. Ta vychází také z iniciativy a s podporou Tomášova tatínka, Václava Holého. Zalistovala jí autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

„První skutečný životopis Tomáše Holého je psán tak, abyste snadno viděli a cítili, jak opravdu žil, co se kolem něj dělo, co ho ovlivňovalo a jak působil na své okolí,“ píše autor na obálce.

Kniha odhaluje příběh muže, který jako jediný v srpnu 1968 nepodepsal moskevskou kapitulaci

Kniha Muž, který stál v cestě Ivana Fíly

Muž, který stál v cestě. Tak zní název knihy Ivana Fíly o Františku Krieglovi, který v srpnu 1968 jako jediný nepodepsal moskevskou kapitulaci. Strhující příběh zaujal i autorku pořadu Dámská jízda Mirku Nezvalovou.

„Říká se: Hlavně nekazit dobrý příběh pravdou. Tato knížka se snaží nekazit a přitom pravdivě a stručně vyprávět životní příběh Tomáše Holého. Vyprávět ho tak, jak na něj nahlíží spousta jeho blízkých z různých období jeho života a jak by na něj snad mohl nahlížet on sám,“ dodává v předmluvě.

Kniha nabídne základní faktografické informace i příběhy. Čtenáři se dozví nejen více ze zákulisí filmování, ale uvidí také dosud neznámé fotografie a dokumenty z archivu rodiny a blízkých.

Spustit audio

Související