Jen zdánlivě skvělé manželství, mafie a další muž. To vše spojuje příběh knihy Manželské okovy

3. říjen 2018

Klára Janečková pracuje jako školní psycholožka a také je lektorkou psychologie na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Publikuje nejen odborné články, ale odskakuje si i do světa beletrie.

Vyšlo jí už devět románů, jeden z nich má název Manželské okovy. Knihou zalistovala autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Po tragické otcově smrti a patnácti bezstarostných letech strávených v Londýně se Sofie vrací s matkou a sestrou do rodného Ruska, které vlastně vůbec nezná. Vystuduje univerzitu, ale marně se snaží v přelidněné Moskvě najít odpovídající práci. Nakonec jí jedna zahraniční agentura nabídne lákavé místo společnice v bohaté rodině právníka na Long Islandu v USA.

Její zaměstnavatel Alexandr Fedin je sebevědomý charismatický muž, který Sofii velmi přitahuje. Když jí zanedlouho nabídne sňatek, nevěří svému štěstí. Netuší, že manžel spolupracuje s mafií a jakým způsobem získal svůj majetek. Stará se o jeho matku, dvě dcery z předchozího manželství a porodí mu vlastního syna.

Mladá česká autorka napsala temný psychothriller s názvem Černooká

Kniha Černooká, kterou napsala Anna Musilová

Anna Musilová je mladá česká autorka, která píše pro periodika a nyní vydala svůj debutový román. Temným psychothrillerem Černooká zalistovala Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Do sousedství Fedinovy vily na pobřeží moře se nastěhuje nový správce Daniel Collin, bývalý policista a detektiv, který je pověřen odhalit nekalé praktiky Alexandra Fedina a jeho klientů a získat proti nim usvědčující důkazy. Krásná Sofie mu na první pohled učaruje a naváže s ní přátelství. Ani jí není Daniel lhostejný.

Fedin však záhy zjistí, že ho někdo sleduje, a je rozhodnutý se nepřítele za každou cenu zbavit. Sofie postupem času poznává Alexovu pravou tvář a cítí se v manželství čím dál víc nešťastná. Když vzápětí omylem vyslechne jeden z jeho tajných rozhovorů, její láska se ocitá v troskách…

Spustit audio

Související