Netradiční velikonoční zajíce z polínek snadno vyrobíte doma s dětmi
Pokud máte doma dřevo, stačí ze špalku udělat dva rozpůlené a můžete začít tvořit. Do výroby se určitě rády zapojí i děti. Autorka knihy Naše domácí recepty a návody z kopečku Monika Kindlová zajíce vytvářela se svou osmiletou dcerou Barborkou.
Na fotografii jasně vidíte, co všechno budete potřebovat, ale fantazii se rozhodně meze nekladou. „Na ouška jsem použila zadní stranu nejlevnějších černých rámečků z Ikea. Stačí vystřihnout požadovaný tvar, který se dozdobí bílou křídou. Na zuby zase bílou pryž, pak už jen přírodní lýko na fousky, lihový fix na dobarvení očí a tavnou pistoli na připevnění,“ popisuje ve své knize Monika Kindlová.
Možná ale místo toho můžete vše připevnit hřebíčky, nebo šroubky, protože když už bude zajíc stát venku na zahradě, nebo doma na balkóně či parapetu, je dobré, aby byl odolnější. Tak se zkuste pustit do výroby!
Tip na netradiční velikonoční zajíce z polínek přinesl magazín Dámská jízda. Dále pořad nabízí setkání s Janou Vlkovou, která propadla kouzlu jedlých květin natolik, že si sama říká kytkožroutka, a švadlenou Jaroslavou Nováčkovou, která měla tu čest obléknout zlatý eggenbergský kočár pro krumlovský zámek.
Související
-
Netradiční využití chleba podle Moniky Kindlové
Chcete překvapit návštěvu? Zkuste zapečený trhací a skládaný chléb z kuchařské knihy Naše domácí recepty a návody z kopečku, o které byla řeč v magazínu Dámská jízda.
-
Monika Brýdová odletěla za teplem a vyzkoušela očistnou kúru na Srí Lance
Jeden ze svých snů si splnila kreativní publicistka Monika Brýdová. „Já jich mám mnoho, protože říkám, že člověk musí být vždy připraven plnit si sny a musí mít do zásoby.“
-
80 receptů a v žádném z nich není maso. Postní kuchařku sepsal šéfkuchař Pavel Drdel
Šéfkuchař strakonické restaurace Sůl a řepa Pavel Drdel napsal Postní kuchařku, která nabízí osmdesát receptů na bezmasá jídla. Víc o ní řekl autorce pořadu Dámská jízda.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.