Netradiční velikonoční zajíce z polínek snadno vyrobíte doma s dětmi

5. duben 2023

Pokud máte doma dřevo, stačí ze špalku udělat dva rozpůlené a můžete začít tvořit. Do výroby se určitě rády zapojí i děti. Autorka knihy Naše domácí recepty a návody z kopečku Monika Kindlová zajíce vytvářela se svou osmiletou dcerou Barborkou.

Velikonoční zajíci podle knihy Naše domácí recepty a návody z kopečku Moniky Kindlové

Na fotografii jasně vidíte, co všechno budete potřebovat, ale fantazii se rozhodně meze nekladou. „Na ouška jsem použila zadní stranu nejlevnějších černých rámečků z Ikea. Stačí vystřihnout požadovaný tvar, který se dozdobí bílou křídou. Na zuby zase bílou pryž, pak už jen přírodní lýko na fousky, lihový fix na dobarvení očí a tavnou pistoli na připevnění,“ popisuje ve své knize Monika Kindlová.

Možná ale místo toho můžete vše připevnit hřebíčky, nebo šroubky, protože když už bude zajíc stát venku na zahradě, nebo doma na balkóně či parapetu, je dobré, aby byl odolnější. Tak se zkuste pustit do výroby!

Tip na netradiční velikonoční zajíce z polínek přinesl magazín Dámská jízda. Dále pořad nabízí setkání s Janou Vlkovou, která propadla kouzlu jedlých květin natolik, že si sama říká kytkožroutka, a švadlenou Jaroslavou Nováčkovou, která měla tu čest obléknout zlatý eggenbergský kočár pro krumlovský zámek.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.