Netolice vylepšují cyklostezky

3. listopad 2004

Šest nových odpočívadel vybudovalo město Netolice na Prachaticku na okruhu naučné cyklostezky Historická krajina Netolicko. Akce, jež zahrnovala i vydání propagačních letáků s mapkou, stála 118.000 korun. ČTK to řekl starosta města a předseda mikroregionu Netolicko Oldřich Petrášek.

"Oba tyto produkty by měly přispět k zatraktivnění cyklostezky a zlepšení služeb turistům," řekl Petrášek. Dodal, že na vybudování odpočívadel město získalo dotaci z Programu obnovy venkova Jihočeského kraje ve výši 80.000 korun.

Naučná cyklostezka Historická krajina Netolicko tvoří okruh po historických památkách Netolicka. Velká část vede bývalou rožmberskou oborou z 16. století s řadou starodávných rybníků. Je zde možno nalézt památky od pravěkých přes lidovou architekturu, gotické kostely, zbytky hradu Poděhus, až po barokní poutní kostel na Lomci, zámek Kratochvíle a hradiště sv. Ján v Netolicích, kde se buduje archeologický park. Město Netolice pořádá každoročně společnou vyjížďku po této cyklostezce s odborných doprovodem pod názvem Kolem kolem Netolic. V příštím roce se tato akce uskuteční 17. července.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio