Některé bazény na jihu Čech jsou do odvolání zavřené, v Jindřichově Hradci omezili počet návštěvníků

12. březen 2020 08:20

Už druhý den platí v Česku mimořádná vládní opatření kvůli epidemii koronaviru. Zavřené jsou školy a konat se nesmějí akce pro víc než 100 účastníků. Na jihu Čech se zavřely i některé plavecké bazény.

Zatímco plavecké bazény v Táboře, Českých Budějovicích, Písku i v lázních v Třeboni lidé navštívit nemohou, ten jindřichohradecký zůstává otevřený.

„My jsme ve spojení s panem starostou, který je druhým jednatelem firmy, zatím jsme se domluvili, že vyčkáme, jaká bude situace ve státě a jaké bude nařízení do vlády,“ říká Ivo Ježek, jednatel společnosti Služby města Jindřichův Hradec, která plavecký bazén provozuje.

Proti běžnému dopoledni ve všední den chyběli v bazénu školáci. „Stát má nařízenou povinnou výuku plavání pro žáky základních škol a ve chvíli, kdy jsou školy uzavřeny, se všechny kurzy zrušily. V tuhle chvíli vidíme ve sportovním bazénu jen tři lidi, kteří využívají toho, že se tenhle prostor uvolnil,“ popisuje vedoucí bazénu Marcela Kůrková.

Čtěte také

Naopak ve vedlejším dětském bazénku běží klasický kurz plavání pro batolata. Stejně jako jindy se ho účastní maminka Hana s dcerou Anežkou. „Je nás tam pár a věřím, že nic nechytíme. Spíš myslím pozitivně,“ komentuje.

I přesto, že v jednu chvíli může být v plaveckém bazénu v Jindřichově Hradci až 200 lidí, teď sem turnikety pustí maximálně stovku návštěvníků. „Pan ministr řekl, že bazény nejsou problémem, protože je to místo, kde se lidé v čase střídají, přesto nechceme, aby tu byl větší počet lidí najednou, proto jsme omezili kapacitu,“ dodává Marcela Kůrková.

Jindřichohradecký bazén už jednal i s úklidovou firmou, která je v případě potřeby připravená zvýšit intenzitu úklidu. Zatím to ale podle vedení sportoviště není potřeba.

Spustit audio

Související