Nadšená atmosféra netolického dostihového závodiště versus Covidem zmrazená nálada hokejového Motoru

24. srpen 2020

V aktuálních Sportovních ozvěnách splníme slib, který jsme vám dali a budeme reagovat na emaily, které přišly do redakce Českého rozhlasu České Budějovice.

Ptali jste se, proč častěji nezazní v pořadu hlas Václava Prospala? Charismatického trenéra vám samozřejmě rádi znovu nabídneme. Nyní po posledním domácím pohárovém utkání se Spartou Praha. Jen pro splnění zpravodajské povinnosti, Motor České Budějovice prohrál doma se Spartou 2:5, později v Plzni 3:5 a do čtvrtfinále hokejového Generali Česká Cupu nepostoupil. A tady už je ten, o jehož hlas jste si napsali. Trenér Václav Prospal po posledním pohárovém domácím utkání Motoru:

Čtěte také

„Těch gólů nebylo dostatečně, aby se nám podařilo to, co vloni, kdy i když jsme udělali nějakou chybu a dostali jsme gól, tak jsme to dokázali nějak nahradit a soupeře přestřílet. Tady jsme na vyšším levelu,“ poslouchat trenéra Motoru je vždy velmi inspirativní. Václava Prospala rozzlobil okamžik, kdy Motor dal Spartě gól na 1:2, jenže vzápětí po chybě zase inkasoval:

„Jednou jsme ztratili kotouč v útočném, jednou ve středním pásmu, to jsou věci, které takový soupeř dokáže potrestat, ale je tam také plno věcí, které se zlepšily.“

Tak to je dobře, je třeba zůstat pozitivní, jen s jedinou výjimkou a tou jsou testy na Covid 19. A to se bohužel nepodařilo, Motor, jak potvrdil generální manažer Stanislav Bednařík, má další problém.

„Hráč, který byl pozitivně testován, odcházel z našeho klubu na hostování do klubu jiného. Ten jej preventivně vyzval testovat. Hráč je pozitivní a následkem toho je celý náš mančaft, včetně trenérů a realizačního týmu v karanténě.“

S reportážním mikrofonem Sportovních ozvěn jsme se také vypravili na dostihy do Netolic, a protože to zaprvé byla výjimečná podívaná, a zadruhé na závodišti panovala úžasná atmosféra, tak si ji v úvodu našeho pořadu připomeneme. Velká netolická steeplechase je na 4 100 metrů, jela se  o osmdesát tisíc korun. Na start se postavilo sedm koní.

Vítězem hlavního dostihu nedaleko zámku Kratochvíle se stal Gejzír s žokejem Marcelem Novákem.  My bez komentáře zaznamenali kulisu zajímavého dostihu. Myslím, že to docela stojí za to. Poslechněte si online záznam, protože psaným projevem je prakticky nepřenosný.

A kam v průběhu týdne za sportem? V úterý se poprvé v novém složení představí svým fanouškům také volejbalisté Jihostroje. Přípravný zápas s pražskými Lvy, na který je vstup zdarma, začne v českobudějovické Sportovní hale v půl páté. 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související