Mezi testovanými v Dobronicích bylo celkem sedm COVID-19 pozitivních osob

22. srpen 2020 12:59

V souvislosti s výskytem COVID-19 u jedné z účastnic kurzu mediků 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy ve výcvikovém středisku Univerzity Karlovy v Dobronicích u Bechyně na Táborsku, bylo v pátek testováno celkem 148 osob – 131 studentů, 9 pedagogů a 8 zaměstnanců kuchyně a střediska.

Hygienici v průběhu pátečního večera a v sobotu ráno obdrželi kompletní výsledky vyšetření. 

„Pozitivních bylo sedm osob. Všichni pozitivní jsou studenty Univerzity Karlovy a pocházejí z České republiky a ze Slovenska, informovala jsem proto i slovenskou ambasádu. V současné době zůstávají pozitivní medici v izolaci v uzavřených prostorách střediska. Do místa bydliště je v průběhu dne přepraví přepravní sanitka zdravotnické záchranné služby nebo rodinní příslušníci. Účastníci kursu, kteří jsou negativní, se postupně podle možností přesouvají osobními vozidly do domácí karantény,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová. 

„Je to už minimálně šestý hromadný odběr v našem kraji. Veřejnost nevidí, jaké vyžaduje logistické zabezpečení a spolupráci všech zúčastněných složek. Jaké to je být v tomhle vedru hodiny v ochranných oblecích. A já nemám jinou cestu, než takto veřejně poděkovat sestřičkám a dalšímu zdravotnickému personálu infekčního oddělení Nemocnice České Budějovice, které jsou u všech hromadných odběrů, z Infekčního oddělní Nemocnice Tábor, kolegům z Hasičského záchranného sboru, Zdravotnické záchranné služby a samozřejmě kolegyním z naší KHS. Slyšela jsem slova chvály od testovaných osob i novinářů na organizaci a jsem ráda, že si jejich nasazení lidé všímají.  A ještě jednou jim děkuji, dělají pro zdraví Jihočechů hrozně moc,“ doplnila ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

zdroj: KHS Jihočeského kraje
Spustit audio