Na jednom jediném úseku silnice u Prachatic se jen za poslední dva roky stalo 83 nehod

2. červenec 2021

Silnice, která spojuje Prachaticko s Německem, ale i některé další úseky v tomto regionu, patří mezi nejnebezpečnější v celých jižních Čechách. Dopravní nehody jsou tu velmi časté.

Celkem 83 dopravních nehod řešili dopravní policisté za poslední dva roky na jednom jediném úseku silnice u Prachatic. Takových nebezpečných míst je ale v regionu více.

„Jedná se hlavně o velmi frekventovanou silnici I/4, která vede z Prahy přes Strakonice na Prachatice a dále k hraničnímu přechodu Strážný. Za poslední dva roky v tomto místě evidujeme 83 dopravních nehod, při nichž jedna osoba zemřela, čtyři osoby utrpěly těžká zranění a 22 osob lehká zranění,“ upřesňuje jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Silnice je nebezpečná zvláště svým stoupáním či klesáním, množstvím zatáček a situováním do lesních úseků. Nikdy tedy nevíte, co vás za nejbližší zatáčkou může čekat.

Čtěte také

Ilustrační fotografie zachycuje dopravní nehodu, která se tu stala v květnu 2019. Několik stovek metrů za Kubovou Hutí se střetla dvě osobní vozidla. Přes veškerou pomoc dva mladí muži na místě podlehli následkům těžkých zranění, třetí byl transportován do blízké nemocnice. Čtvrtý účastník nehody vyvázl s lehkým zraněním.

„Policisté na místě zjistili, že třiadvacetiletý řidič osobního vozidla při projetí ostrou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a vlastnostem komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s druhým osobním vozidlem. Následně oba automobily, do sebe zaklíněny, skončily mimo komunikaci,“ připomněl situaci Milan Bajcura.

Jak ale ukazuje novější statistika, ani tato nehoda nevarovala jiné řidiče a od té doby se tu stalo dalších 83 nehod. Tématu se věnuje reportáž Zdeňka Zajíčka, kterou si můžete poslechnout online, nebo si ji stáhněte k poslechu do svých mobilů či počítačů.

Spustit audio

Související