Michal Prokop & Framus Five – Mohlo by to bejt nebe (2021)

11. srpen 2021

Jeden z nejvýraznějších českých zpěváků posledního půlstoletí Michal Prokop oslaví 13. srpna pětasedmdesátiny. A kromě toho, že se stále udržuje v bezvadné koncertní kondici, po delším čase nahrál i studiovou desku.

Jmenuje se Mohlo by to bejt nebe a Prokop na ní potvrzuje, že stále drží v rukou všechny trumfy, kterými se vepsal do historie tuzemského bigbítu, blues a soulu. Pořád zpívá naplno, pevně a s chutí. A, jak jinak, nechybí u toho ani jeho „životní“ kapela Framus Five.

Písničky z alba si poslechněte v pořadu Kulatá muzika, který připravil Martin Schuster.

Spustit audio

Související

  • František Segrado – Segrado (2014)

    V sobotu 24. července 2021 zemřel zpěvák, herec a výtvarník František Segrado, svérázný valašský umělec, který desítky let působil v řadě lokálních kapel.

  • František Nedvěd – Neváhej a vejdi (1998)

    V neděli obletěla hudební scénu zpráva o smrti Františka Nedvěda, poloviny druhdy masově populárního bratrského dua, jakož i člena skupin Brontosauři či Spirituál kvintet.

  • Buty – Dřevo (1995)

    Hráčská lehkost, melodické nápady a trochu poťouchlé, trochu smutné a trochu nepochopitelné texty. To jsou prvky, podle nichž posluchač identifikuje ostravskou kapelu Buty.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.