Lucie Redlová – Lidová Redlová (2022)

9. srpen 2023

Z poloviny úpravy moravských a slovenských lidovek a z poloviny autorské skladby, melodickým i hudebním kabátem pasující k sobě. To je velmi jednoduše načrtnutý popis alba Lidová Redlová.

S ním se nahlas přihlásila o zaslouženou pozornost, a chcete-li i k rodinné genetické výbavě, dcera muzikantsky živelného písničkáře Vlasty Redla Lucie.

Její album v sobě spojuje tradici s přítomností, veselé se smutným, lásku, život i smrt. Tak, jak to lidové písně o těch nejprostších, leč věčných věcech dovedou. Poslechněte si je v pořadu Kulatá muzika.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • David Stypka & Bandjeez – Dýchej (2021)

    Talentů není nikdy dost, zvlášť v tuzemském kontextu. O to smutnější je, když ti, kteří jím byli obdarováni, odejdou předčasně. Písničkář David Stypka se dožil jen 41 let.

  • Pavel Dobeš – Zátiší s červy (1990)

    Albu Zátiší s červy vládnou všechny písničkářské trumfy Pavla Dobeše – cit pro jazyk, slovní hříčky, originální rýmy a nečekané pointy, ostravský dialekt, velká fantazie.

  • Olympic – Želva (1968)

    Kytarista, skladatel a zpěvák Petr Janda oslavil osmdesátiny a brzy si připomene i stěží uvěřitelných šedesát let na scéně. Po všechny roky je spoután se skupinou Olympic.