Literární matiné

18. prosinec 2011

Tipy knihkupce Radoslava Jiříka na knížky Pascala Merciera Noční vlak do Lisabonu a Zdenka Slouky Útěky; Věra Brožová představuje knihu Karafiátovi Broučci v české kultuře; jaké knihy kupují studenti pod stromeček svým blízkým.







TIPY knihkupce Radoslava Jiříka:

Pascal Mercier: Noční vlak do Lisabonu
Náhodné setkání s tajuplnou ženou změní od základů život stárnoucího vysokoškolského pedagoga. Román švýcarského autora se stal ve světě bestsellerem.

Pascal Mercier: Noční vlak do Lisabonu















Zdenek Slouka: Útěky
Co všechno dokázali Češi přežít ve 20. století? Dvanáct osudů v knize českého politologa, který žil mnoho let v exilu.

Zdenek Slouka: Útěky
















NÁŠ HOST:

Literární historička Věra Brožová vydala zajímavou knížku nazvanou Karafiátovi Broučci v české kultuře. Sleduje v ní osudy slavného příběhu od prvního vydání v roce 1876 až do dnešních dnů. My máme tuhle knihu spojenou s ilustracemi Jiřího Trnky, ale když vyšla poprvé, vypadala pochopitelně jinak.

Věra Brožová: Karafiátovi Broučci v české kultuře




ANKETA:

Poslechněte si, které knihy dají pod stromeček svým blízkým studenti literárního semináře profesorky Hany Žížalové z Jirsíkova gymnázia.

SOUTĚŽ:

Odpověď na minulou soutěžní otázku: Salambo. (91 správně, 1 chybně)

Výherci: L. Čejková, M. Kárová , T. Mužíková, J. Rudolf, J. Urbánek, Š. Zabilková.

Nová otázka: Tentokrát nesoutěžíme, nová soutěžní otázka zazní 1. ledna 2012, kdy budeme také losovat šest knižních prémií.

Veškeré své dotazy či podněty k pořadu "Literární matiné" pište na adresu PhDr. Hana Soukupová, Český rozhlas, U Tří lvů 1, 370 01 České Budějovice, nebo na e-mail: Hana.Soukupova@cb.rozhlas.cz. Využít můžete i telefonní záznamník na čísle 386 797 277.

autor: Hana Soukupová
Spustit audio