Lidé ve Slavonicích se brání otevření hraničního přechodu pro kamiony

1. září 2009

Lidé ve Slavonicích si nepřejí otevření hraničního přechodu pro kamiony. Místní obyvatele vyděsila zpráva, že se uvažuje o zprůjezdnění hraničního přechodu Slavonice - Fratres pro vozidla nad 3,5 tuny.

Nákladní auta by jezdila přes centrum Slavonic a pak by pokračovala po úzkých silničkách územím, hojně vyhledávaným pro krásu přírody turisty a cykloturisty.

Slavoničtí občané sepsali petici, uvedla členka petičního výboru Tereza Kuhnová: "Ze zvýšení provozu nákladní dopravy od Jihlavy máme velké obavy, týkají ohrožení životního prostředí a turistického ruchu na velmi úzké komunikaci. Množství turistů se určitě zmenší. Slavonice jsou i historickým místem a existuje nebezpečí ohrožení památek."

O tom, jak se vyvíjí situace kolem možného otevření hraničního přechodu pro kamiony, se víc dozvíte v dnešním pořadu z cyklu Bez obalu. Poslouchejte v 15.30 odpolední radioproud Fontána.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: pku
Spustit audio