Lenka Filipová potěšila publikum na Okolo Třeboně svými hity, ale také keltskými baladami

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů tentokrát přinášíme rozhlasový záznam z působivého vystoupení stálice naší hudební scény, zpěvačky, výborné kytaristky a autorky Lenky Filipové na festivalu Okolo Třeboně v roce 2007.

Je dobré připomenout, že onen šestnáctý ročník zavedené hudební přehlídky byl velkoryse žánrově rozevřen na více scénách v historickém jádru půvabného jihočeského města. A návštěvníci festivalu měli tak možnost poslouchat nejen folk v různých variantách, ale také rock v rozmanitých podobách.

Tehdy před patnácti roky přijeli na sklonku června do Třeboně například Blue Effect s Radimem Hladíkem, Vašek Koubek, Janek Ledecký, Jasná Páka, Nezmaři, Michal Pavlíček a Načeva a také právě Lenka Filipová.

Na pódiu na třeboňském zámeckém nádvoří Lenku Filipovou 29. červnového večera roku 2007 doprovodili dva špičkoví muzikanti – kytarista Miroslav Linhart a hráč na keltskou harfu, rodák z anglického Newcastlu, Sean Barry, a to například v písničkách Mosty, Oidche Mhath Leibh,  Carrickfergus, Dobrý Bůh to ví, Částečně zatmění srdce a Věnování.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související