Kuchařské cestování po Evropě
Recept na dezert russé, vzpomínky na malinké bábovičky, papričky plněné rybou a bramborami a další kuchařskou inspiraci z cest nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Související
-
Lotrinský králík
Jak upéct králíka? Kulinář Petr Stupka přináší inspiraci z Lotrinska, tedy území na severovýchodě Francie. Maso tu pečou se zeleninou, prorostlou slaninou a bílým vínem.
-
Jahodová Pavlova
Pavlova je australský dezert pojmenovaný po ruské primabaleríně Anně Pavlové. Připravuje se tak, že se sušené kousky sněhové hmoty kombinují se šlehačkou a ovocem.
-
Rychlý boršč s červenou řepou
Udělat klasický boršč je poměrně náročná a zdlouhavá práce. Pokud ale vyzkoušíte variantu podle kulináře Petra Stupky, budete mít polévku hotovou za pouhých třicet minut.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.