Komplikovaná je oprava školního hřiště v Jindřichově Hradci. Je totiž ukryté ve vnitrobloku a nedá se na něj vjet

15. červenec 2024 15:37

Budova první základní školy v Jindřichově Hradci patří k těm nejstarším. Má to své kouzlo, ale také to přináší nejednu komplikaci. Třeba když přijde na nutné opravy. Nový povrch potřebovalo dlouho hřiště ve vnitrobloku školy, není k němu ale příjezdová cesta.

Děti se na hřiště dostanou přímo z budovy školy. Pro stavaře je ale chybějící příjezdová cesta zásadní komplikací. „Nedostaneme sem klasickou velkou techniku. Je možné dopravit sem nástroje do 110 centimetrů, popřípadě hlavním vchodem i něco většího, ale tam zase narážíme na schody,“ popisuje ředitel školy Luděk Možíš.

Stavební firmu, která by se komplikované opravy ujala, město našlo až napodruhé. „Při druhém pokusu se nám podařilo firmu vysoutěžit, cena je přes čtyři miliony včetně DPH,“ uvádí nezávislý místostarosta Bohumil Komínek.

Termín pro dokončení stavby je stanovený na konec září. „Datum jsme schválně posunuli, protože se může stát cokoli, navíc se škola připravuje na nový školní rok, bude tam malování a další věci, kterým se musí celý ten proces přizpůsobit. Dali jsme tedy delší čas, ale jsme domluveni, že by to mohli zvládnout ve zkrácené lhůtě,“ vysvětluje místostarosta.

Firma si staveniště přebrala v pátek 12. července. Že budou dělníci v době zahájení školního roku možná ještě pracovat pod okny tříd, podle ředitele školy zásadní komplikací není. „Pro nás by bylo pochopitelně ideální, kdyby se začalo pracovat hned prvního července, nicméně pokud se to nestihne do začátku školního roku, problém to není. Za nové hřiště s novým povrchem to stojí,“ komentuje.

Nové hřiště plánuje vedení Základní školy Jindřichův Hradec I využívat nejen pro sportovní aktivity při vyučování, ale třeba také pro školní družinu.

Spustit audio

Související