Komedii o údajné Beckhamově nevěře i inscenaci v pivnici připravuje činohra Jihočeského divadla

8. říjen 2023

Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, nejhranější českou moderní komedii, začala zkoušet činohra Jihočeského divadla. Uvede ji jako svou první premiéru nové sezony.

„Komedie o člověku, který si o sobě myslí, že je lidumil, ale ve chvíli, kdy je ohrožena jeho bídná existence, se brání zuby nehty, nám má pořád co říct,“ myslí si dramaturgyně Olga Šubrtová.

Dále soubor nabídne zážitek mimo budovu divadla a uvede Velkou vodní loupež v objektu Budějovického Budvaru. „Je to příběh o loupeži vody z Plzně, která má zachránit Budějovický Budvar. Hru připravujeme v Malém pivovaru v ulici Karla IV. Diváky vezmeme do pivnice, budou si moci dát pivo a bude se hrát tato komedie,“ zve režisérka Martina Schlegelová.

Třetí činoherní premiérou letošní sezony bude komedie Petra Zelenky Beckham. „Je to komedie o moci bulváru. Hlavní postavou není Beckham, jak by se dalo očekávat, ale mediální magnát, který ovlivňoval, nebo i vyráběl kauzy. A tady půjde o kauzu údajné nevěry Davida Beckhama,“ prozrazuje Olga Šubrtová.

Celý rozhovor o nové sezoně činohry Jihočeského divadla s dramaturgyní Olgou Šubrtovou a režisérkou Martinou Schlegelovou si poslechněte v kulturním magazínu Kavárna.

Spustit audio

Související