Jsem takový „Všudečech,“ říká o sobě vydavatelka časopisu Cykloturistika

15. květen 2021

Slávka Chrpová kdysi dávno propadla cyklistice, takže není divu, že poznává české i cizí kraje především na kole. „Možná ani Jihočeši neznají přírodní park Poluška na Kaplicku, kde se mi líbí spousta úžasných cestiček právě pro kolo,“ říká.

„A protože nám ráda výhledy, místem mého srdce je i nedaleká Věžovatá Pláně, kde je od kostela výhled na celou pánev. A dobrou energii má i Todeňská hora,“ dodává.

Teď už Slávka Chrpová žije devět let v Českých Budějovicích, ale považuje se především za „Všudečecha.“ Ráda vyhledává místa, kde není příliš turistů, takže má prozkoumané třeba údolí kolem řeky Kocáby u Dobříše, kde kdysi vznikaly první trampské osady.

Ve výčtu míst jejího srdce nechybí ale ani zahraniční Kuba, kde už byla dokonce pětkrát. „Líbí se mi, že se tam dá propojit cyklistika s tancováním na ulicích,“ usmívá se a v pořadu Místa v srdci připomíná i další zajímavé lokality, které mohou k výletům inspirovat i vás.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.