Jindřichohradecké gymnázium bude od srpna bez ředitele

23. červenec 2019 15:02

Krajští radní odmítli stornovat rezignaci, kterou minulý týden podepsal ředitel David Hembera, přestože na podporu ředitele, který byl ve funkci rok, vznikla petice.

David Hembera nastoupil před rokem a objevil ve škole nedostatky, které začal řešit. Například nedostatek financí na chod školy nebo problémy s opravou elektroinstalace. Začal zavádět nové postupy a část pedagogů se postavila proti němu a označila ho za nekompetentního.

Kontrolu ve škole provedla Česká školní inspekce, ta zjistila pochybení u maturitních zkoušek i špatnou atmosféru ve škole. Odbory zase kritizovaly to, že v některých případech dochází k porušování zákoníku práce, a dokonce k šikaně některých pedagogů.

Stažení rezignace a petice

Kontrolu provedl ve škole i krajský úřad, když výsledky kontroly předložili minulý týden radní kraje řediteli školy, domluvili se s ním na tom, že rezignuje. To David Hembera skutečně udělal, už za dva dny se ale svoji rezignaci pokusil vzít zpět.

Prachatické gymnázium získalo moderní techniku do učeben cizích jazyků, hodiny vypadají úplně jinak než dřív

Gymnázium Prachatice, hodina angličtiny v moderní učebně, škola, výuka, učitelka, studenti

Výuka cizích jazyků na gymnáziu v Prachaticích dostala nový rozměr. Škola investovala více než šest milionů korun do moderního vybavení. Žáci se teď díky tomu učí němčinu, francouzštinu a angličtinu u počítačů.

Prý se z jeho strany jednalo o reakci na neúplné informace. Podle dat předložených radou kraje se mu zdálo, že rodiče a studenti nejsou spokojení s jeho prací. Poté, co oznámil rezignaci, ale prakticky ihned vznikla petice na jeho podporu. Tu do této chvíle v elektronické verzi podepsalo 168 lidí, ať z řad studentů, absolventů nebo rodičů. Některé podpisy zatím nejsou ověřené. Podporu řediteli vyjádřilo i 15 pedagogů.

Spustit audio

Související