Ještě jednou šansoniérský večer s 6 NaChodníku, zpěvačkou Markétou Wankeovou i Miloněm Čepelkou (a jeho sonetem)

Pokud jste poslouchali předchozí Koncertní ozvěny, máte ještě v dobré paměti naše zastavení u interesantního šansoniérského programu z roku 2014 ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Program se zrodil v hlavě známého moderátora, textaře, básníka, herce, spoluzakladatele Divadla Járy Cimrmana, nedávného jubilanta Miloně Čepelky, kterému také patřilo průvodní slovo. Příjemně propojoval jednotlivé písničky v podání náchodské skupiny 6 NaChodníku a šansoniérky Markéty Wankeové, doprovázené klavíristkou a také herečkou Petrou Bílkovou.

Zatímco v předchozích Koncertních ozvěnách dostala více prostoru Markéta Wankeová, tentokrát to výrazněji obrátíme ve prospěch autorského seskupení 6 NaChodníku, které patří v Čechách ke špičce v oblasti moderního šansonu.

Základ skupiny, která se zrodila před patnácti roky, tvoří sourozenci pianista Tomáš a zpěvačka Lucie Peterkovi, k nimž se později přidali další muzikanti: klarinetista a saxofonista Petr Záleský, bubeník Ondřej Tuček, kontrabasista Milan Poutník a houslista Tomáš Lhotský.

Sympatickým rysem šestice náchodských šansoniérů je autorská soběstačnost, kterou budete moci v Koncertních ozvěnách už podruhé ocenit. Vedle toho navíc poslechnete sonet v autorské recitaci Miloně Čepelky, mimochodem, dlouholetého spolupracovníka českobudějovického rozhlasového studia.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související