Paní v černém, Háj modřínů, Já budu chodit po špičkách i Náhrobní kámen s George and Beatovens

V Koncertních ozvěnách od Tří lvů navážeme na nedávný pořad, v němž jsme vzpomínali na vystoupení legendární a pro historii českého bigbítu bezpochyby důležité kapely George and Beatovens.

Koncert se konal ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice téměř v závěru roku 2010, a protože při vyřčení jména George and Beatovens mnohým vytane na mysli velmi populární a již dlouho nežijící zpěvák Petr Novák, je pochopitelné, že program večera byl částečně i vzpomínkou na tuto osobnost.

George and Beatovens doprovodili před jedenácti roky U Tří lvů taktéž dva populární zpěváky minulých desetiletí a kamarády Petra Nováka, tedy Karla Kahovce a Viktora Sodomu.

Čtěte také

A pokud máme jmenovitě představit jednotlivé muzikanty George and Beatovens, tak šlo o kapelníka, baskytaristu Karla Nováka, kytaristu Stanislava Staňka a bubeníka Petra Eichlera, který se mimochodem do našeho studiového sálu před několika roky vrátil, když tady hrál s kapelou charismatického v Holandsku dlouho působícího bluesmana Konstantina Ruchadzeho. 

O zpěvákovi a kytaristovi Karlu Kahovcovi je známo, že byl členem, stejně jako Viktor Sodoma, v 60. letech výrazných kapel Matadors a Flamengo, ale navíc později zpíval s Country Beatem Jiřího Brabce, kde našel i svůj velký hit Háj modřínů, neboli Whispering Pines, s českým textem Eduarda Krečmara. A tato písnička v podání Karla Kahovce a George and Beatovens Koncertní ozvěny od Tří lvů otevře. 

Následovat budou Náhrobní kámen, Já budu chodit po špičkách, Zlatý důl, Král a klaun a nakonec Paní v černém, tedy další velký hit Karla Kahovce z časů Flamenga.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související