Javorový sirup
Sladké je slabostí mnoha z nás. Jenže tzv. bílý rafinovaný cukr není zrovna nejzdravější. Dokonce někdy bývá nazýván bílým jedem. Na cukr si totiž lze vypěstovat závislost, která je srovnatelná třeba se závislostí na kávě.
Ve zdravé výživě se stále častěji můžeme setkávat s jinými formami slazení, které jsou pro tělo mnohem zdravější a stravitelnější. Jednou z možných variant je používání javorového sirupu. Je velice chutný a má širokou škálu využití.
Možná si říkáte, kde se toto lahodné a navíc zdravé sladidlo získává. Odpověď nám dá Pavel Chlouba. Další díl Zahrádkáře s ním natočila Hanka Šoberová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.