Javorový sirup

4. listopad 2011

Sladké je slabostí mnoha z nás. Jenže tzv. bílý rafinovaný cukr není zrovna nejzdravější. Dokonce někdy bývá nazýván bílým jedem. Na cukr si totiž lze vypěstovat závislost, která je srovnatelná třeba se závislostí na kávě.

Ve zdravé výživě se stále častěji můžeme setkávat s jinými formami slazení, které jsou pro tělo mnohem zdravější a stravitelnější. Jednou z možných variant je používání javorového sirupu. Je velice chutný a má širokou škálu využití.

Možná si říkáte, kde se toto lahodné a navíc zdravé sladidlo získává. Odpověď nám dá Pavel Chlouba. Další díl Zahrádkáře s ním natočila Hanka Šoberová.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.