Hokejový útočník Jiří Ondráček byl 14 let oporou rodného Zlína, teď bude oblékat dres českobudějovického Motoru

29. srpen 2021 12:02

Jednou z velkých opor hokejového týmu Zlína byl posledních čtrnáct sezón Jiří Ondráček. Vypršel mu ale kontrakt, a tak třiatřicetiletý útočník rodné město vyměnil za České Budějovice. Jeho příchod na jih Čech se odehrál velmi rychle.

Ještě před pár týdny se připravoval s prvoligovým Vsetínem. Do Motoru přišel nejprve na zkoušku. Svými výkony ale zaujal natolik, že dostal smlouvu do konce nadcházející sezóny.

„Jsem strašně rád za šanci, kterou mi Budějovice daly. Hraje se mi výborně, samozřejmě když dostanete do lajny Milana Gulaše nebo Lukáše Pecha, tak se člověk má co učit a je to super. A já se snažím plnit, co mi řeknou,“ komentoval.

Až donedávna nebylo vůbec jisté, kde bude Jiří Ondráček ve své bohaté hokejové kariéře pokračovat. Na příležitost čekal ve Vsetíně, který má jako zlínský rodák blízko. Ačkoliv jde o tým z druhé nejvyšší domácí soutěže, kvalita na ledě byla podle něj velká. „Musím říct, že jim moc děkuji, že mě nechali trénovat, i když jsme nebyli na ničem domluveni. Parta tam byla vynikající,“ dodal.

Čtěte také

Na jih Čech si podle svých slov zvykl rychle. Centrem krajského města i parkem nedaleko zimního stadionu se stihl projít už před lety, když do Budějovic jezdil jako opora zlínských Ševců. V novém prostředí se navíc může skvěle věnovat své velké vášni. „Jsem rybář a také možnosti pro rodinu jsou tu krásné. Mně se tu moc líbí, skvělá atmosféra v kabině, perfektní tréninky i fanoušci,“ popsal.

Třiatřicetiletý forvard zatím odehrál dvě přípravná utkání a dostával dost prostoru. Vědět o sobě dal hlavně v zápase proti Kladnu. Jeho výkony po utkání chválil i trenér Motoru Jaroslav Modrý. „Makal, dal dva góly. Je to inteligentní hokejista, má výbornou kariéru a chce v ní pokračovat, to je důležité,“ řekl.

Kromě zisku kanadských bodů má Jiří Ondráček pro nadcházející ročník ještě jednu velkou motivaci – v nové sezóně může dosáhnout na úctyhodnou metu 700 odehraných zápasů v nejvyšší domácí hokejové soutěži.

Spustit audio

Související