Přes 3000 fanoušků Motoru nechce zpět peníze za loňské permanentky. Jejich jména budou na dresech

16. květen 2021 08:40

Hokejisté klubu Madeta Motor České Budějovice plánují příští sezonu. Ta minulá se nováčkovi extraligy vůbec nepovedla. Proto klub angažoval celou řadu posil a také vymyslel pro fanoušky zajímavé zpestření.

Představte si, že hráč, který dal gól, slaví před zaplněnou arénou a na zádech má napsáno vaše jméno. Přesně tímto způsobem by chtěli v Českých Budějovicích poděkovat fanouškům, kteří sice měli platnou permanentní vstupenku, ale v uplynulé sezoně z hokeje vinou koronaviru neviděli vlastně vůbec nic.

„Museli jsme loňské permanentky vyplácet těm, kdo si o to požádali,“ uvádí marketingový ředitel klubu Tomáš Kučera. Více než tři tisíce permanentkářů se ale nároku na kompenzaci vzdalo. Klub proto slíbil, že každého z nich, kdo o to bude mít zájem, uvede jmenovitě na zápasovém dresu ročník 2021/22.

Permanentky na novou sezónu už jsou také nachystané. „Musíme ještě dokončit přípravu, ale během května určitě oznámíme ceny i způsob, jak permanentky kupovat,“ potvrzuje Tomáš Kučera.

Čtěte také

O permanentky je zájem už teď, kdy nejsou fyzicky k dispozici. Fanoušci pevně věří, že Motor bude hrát v extralize důstojnější roli, než tomu bylo pod vedením trenéra Václava Prospala. Motor vybojoval v 52 zápasech jen 33 bodů.

Pod českobudějovickou Černou věž přichází celá řada nových hráčů. V úplně jiném složení se na práci chystá i realizační tým. „Vedoucím sportovního úseku bude Jaroslav Modrý, zároveň bude hlavním trenérem a jemu k ruce budou Patrik Martinec a Roman Fousek. Tohle je trojice, která teď bude zodpovědná za celý sportovní úsek,“ uvádí Tomáš Kučera.

Také hráčských posil není málo. „Mezi největší osobnosti patří Milan Gulaš, který byl několikrát nejlepším hráčem extraligy. Je to místní odchovanec a je to určitě skvělá zpráva, ale přišli i další vynikající hokejisté,“ připomíná marketingový ředitel.

Do brankoviště se místo Čiliaka postaví Hrachovina, přichází třeba i Štich, Hanzl nebo Vráblík. A ve hře je ještě jedno velké jméno – mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související