Hokejista Milan Gulaš se vrací domů. V příští sezóně bude hrát za budějovický Motor

10. květen 2021

Velkou posilu získal pro nadcházející extraligovou sezónu hokejový klub Madeta Motor České Budějovice. K týmu se přidá zkušený útočník Milan Gulaš.

Pětatřicetiletý hráč se tak vrací tam, kde začínal. V Českých Budějovicích se totiž narodil a prošel tu mládežnickými, dorosteneckými i juniorskými týmy. „Vracím se do prostředí, které velmi dobře znám. Je to příjemný pocit vrátit se domů po mnoha letech,“ říká.

Milan Gulaš byl mimo region deset let. Hrál v Rusku, Švédsku a v posledních letech v týmu HC Škoda Plzeň. Má také zkušenosti z reprezentace.

Volejbal

Změny v kádru oznámil i volejbalový Jihostroj. V týmu končí Ondrovič, Todua, Zmrhal a Rejlek. Zůstává Kanaďan Adam Casey Schouten. „Já jsem velice rád, že se nám podařilo dohodnout na prodloužení spolupráce s Caseym. Podával velmi dobré výkony a myslím, že jeho potenciál ještě může růst. Je to obrovský dříč s velkou razancí a věřím, že bude jednou z opor nově složeného týmu,“ potvrdil manažer Robert Mifka.

Baseball

Na sportovišti pod hlubockým zámkem padl slib. Předseda baseballového Sokola Hluboká nad Vltavou David Šťastný před sezonou uvedl, že připraví pro hráče umělé osvětlení. Měl ale jednu podmínku – nováček extraligy musí podávat výborné výkony.

Baseballisté mají za sebou duely třeba s Eagles nebo Draky Brno a výkony jediného jihočeského zástupce v nejvyšší soutěži jsou skvělé. A tak Davidu Šťastnému nezbývá než konstatovat: „Připravujeme žádost dotaci a snad nám to vyjde a osvětlení bude. S výkony jsme spokojení hodně, ani jsme to nečekali.“

Fotbal

Fotbalisté Dynama České Budějovice porazili nováčka Fortuna ligy z Pardubic 2:0. Vyhráli na domácím stadionu poprvé od 5. února. V 90. minutě z trestného kopu přidal druhý gól Čolič. „Na začátku jsem chtěl centrovat, ale když jsem viděl, jak stojí, tak jsem to trefil,“ popsal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.