Hokejisté české reprezentace se v Budějovicích utkají se Švédy. Zápasem vstoupí do Karjala Cupu

9. listopad 2022 11:23

Do turnaje série Euro Hockey Tour, kterého se účastní reprezentace Česka, Švýcarska, Finska a Švédska, vstoupí čeští hokejisté v Českých Budějovicích. Ve čtvrtek 10. listopadu nastoupí od 18.30 hodin v Budvar aréně proti Švédům.

Český tým vedený trenérem Jalonenem už v Budějovicích trénuje. Vůbec první reprezentační zkušenost je to pro sparťanského útočníka Davida Vitoucha. „Byl jsem překvapený, po tréninku mi přišla na WhatsApp zpráva, že jsem tady ve skupině,“ vypráví, jak se dozvěděl o své nominaci.

Kapitánem týmu bude Roman Červenka. Jeho dohoda s trenérem je zatím právě jen na Karjala Cup. „Domluvili jsme se na jeden turnaj. Před Vánoci máme v klubu hodně zápasů, tak vedení nechce, abych jel na ten prosincový,“ vysvětluje.

Hodně práce podle něj mohou odvést také mladí hráči. O patnáct let mladšího Vitoucha kromě nabitých zkušeností po prvním reprezentačním srazu nejspíš čeká tradiční zápisné. „Tady nevím, ale na Spartě mě určitě zkasírují,“ směje se.

Hokejový zápas Česko – Švédsko, který se odehraje v českobudějovické Budvar aréně, nabídne v přímém přenosu Radiožurnál Sport.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související