Hokejbal vznikl v Českých Budějovicích. Sídlištní sport baví nejen děti, ale i muže, kteří hrají první ligu

9. květen 2022

Na hřišti sportovního klubu Pedagog České Budějovice se hrálo čtvrtfinále play off první ligy hokejbalu. Domácí se střetli s Buldoky z Brna. A o světě hokejbalu vyprávěl šéf českobudějovického klubu Přemysl Horák.

Hokejbal je v současné době pro sportovní klub Pedagog prioritou. „Začleňujeme do týmu juniory, snažíme se omladit tým. Teď mají možnost ukázat se v seniorské kategorii,“ popisuje Přemysl Horák.

Hokejbalový A-tým Pedagogu hraje play off první ligy. „Sice jsme měli ambici postoupit do play off z druhého místa, nakonec jsme postoupili ze třetího, ale i tak jsme spokojení,“ chválí šéf klubu.

Hokejbal vznikl v Českých Budějovicích. Tento sídlištní sport dává dětem, které tu žijí, možnost smysluplně trávit volný čas. Klub navazuje na tradici tehdejšího Pedagogu. „Tehdejší tým hrál vždy nejnižší soutěže, takže naši chlapi, kteří teď hrají první ligu, dokázali nejvíc od roku 1989,“ dodává Přemysl Horák.

Ambicí je teď podle něj vyhrát soutěž. „Co se týče postupu do extraligy, myslím, že tam jsou ještě zkušenější mužstva než my. Ale pracujeme na tom, abychom děti vychovávali a měli tu budoucnost. Chceme v budoucnosti hrát extraligu,“ uvádí Přemysl Horák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související