Hlubočtí baseballisté se nepotkávají jen na hřišti. Šli spolu i do galerie

31. květen 2021

Baseballisté z Hluboké nad Vltavou kultivují české sportovní prostředí. Pod vedením starosty Sokola a předsedy oddílu Davida Šťastného vyrazili do Alšovy jihočeské galerie, kde jsou k vidění díla ruské avantgardy.

„Snažíme se trochu kultivovat hráče. Jsou skoro sedm dní v týdnu na hřišti, takže myslím, že je dobré i nějaké umění a odpočinek od baseballu, kdy jsou zároveň spolu,“ říká David Šťastný.

Svými mimotréninkovými aktivitami je hlubocký klub výjimečný. „Neslyšel jsem o žádném jiném klubu, který by takhle cestoval na akce. Plánujeme, že vyrazíme třeba také na ferratu, abychom vytvářeli týmového ducha a nepotkávali se jen na hřišti,“ dodává předseda.

Nápad si pochvaluje i hráč Standa Hejný. „Myslím, že jsme v rámci jižních Čech průkopníci. Vytváříme tu cestu samotnému baseballu, snažíme se posunout dopředu ten sport i ostatní aktivity,“ komentuje.

Sportovní ozvěny výsledkově

Arnošt Petráček přivezl z mistrovství Evropy handicapovaných plavců, které se konalo v portugalské Madiře, stříbro. „Disciplína padesát metrů znak za 42,90. Já jsem s tím spokojený maximálně, nádherný čas. Myslím, že na to, jaké jsou teď podmínky k trénování, je vynikající,“ říká.

Fotbalové Dynamo České Budějovice zakončilo ročník Fortuna ligy Praze v Edenu. Se Slavií Praha prohrálo 2:1. Celkově ve 34 zápasech nejvyšší soutěže získal jihočeský tým 38 bodů.

Ve druhé nejvyšší soutěži prohrálo FC MAS Táborsko 2:0 se Žižkovem. Hlavní zprávou ale je, že se jediný jihočeský zástupce v této lize zachránil a bude v ní pokračovat i v příští sezoně.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související