Extrémní překážkový závod Jindřichohradecký Lev připomíná akční scény z filmů

4. září 2021 06:49

Bahno, pot a maximální vypětí sil. Situace, které v areálu jindřichohradeckého cvičiště běžně zažívají vojáci, okusí i civilisté. Na 400 žen a mužů se postaví na start extrémního překážkového závodu Jindřichohradecký Lev.

V uplynulých dnech parta dobrovolníků společně s několika vojáky postavila na cvičišti překážky. „Tohle je konstrukce s plošinou ve výši přibližně 2,5 metru. Využili jsme ji k tomu, abychom se dostali z areálu. Na přední a zadní straně budou pouze žebříky, takže to je jednoduchá překážka, jedna z těch rychlých na začátek,“ ukazuje jeden z organizátorů Jiří Chalupský.

Na závodníky čeká šest kilometrů s třiceti překážkami. „Překážky jsou různého druhu, někde využíváme terén, někde stavíme různé konstrukce. Můžou se těšit na šplh, ručkování, armádní prvky, máme i vlastní překážku, kterou jsme vymysleli,“ dodává Jiří Chalupský.

Čtěte také

Mezi dobrovolníky, kteří trať na závod připravili, byli Jaromír Vávrů a Tomáš Bláha. Postaví se také na start. Připravení jsou i na brodění bahnem, kterého vojenské cvičiště po uplynulých propršených dnech nabídne dostatek.

„Celý závod je koncipovaný tak, aby si člověk připadal trochu jako voják, aby si zakusil to samé,“ komentuje Tomáš.

„Mně se hrozně líbí ta atmosféra. Nijak zvlášť se nepřipravuji, docela běhám, ale že bych chodil do posilovny, to ne,“ dodává Jaromír.

Extrémní překážkový závod Jindřichohradecký Lev odstartuje na vojenském cvičišti v Jindřichově Hradci ve 13 hodin.

Spustit audio

Související