Českou cyklokrosovou reprezentaci po deseti letech znovu přebírá Petr Klouček

29. březen 2021

V aktuálním vydání Sportovních ozvěn proletíme česká i evropská sportoviště. Všude, kde jsme se zastavili, byli Jihočeši. A zahájíme zastávkou v Táboře. Tam totiž Petr Balogh, který je viceprezidentem Českého svazu cyklistiky, udělal rázný krok směrem k mistrovství světa v roce 2024.

Novým trenérem české cyklokrosové reprezentace je Petr Klouček. Jeho asistentem, bude Petr Dlask. Aby Petrů u reprezentace nebylo málo, v roli předsedy cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky je Petr Balogh. Alespoň že druhý Kloučkův asistent Bednář, mimochodem trenér profesionálního klubu ČEZ CT Tábor, je Michal.

My se vydali za Petrem Kloučkem. Byli jsme právě u toho, když oznamoval, že se po deseti letech vrací do role trenéra české reprezentace. Čtyřiašedesátiletý Klouček, který se vyjádřil i k budoucnosti Zdeňka Štybara a Kateřiny Nash, ve své trenérské kariéře získal celkem dvaadvacet medailí ze závodů mistrovství světa:

„Nebylo to lehké rozhodnutí, dlouho jsem se tomu bránil, nicméně doufám, že se nám spolu s Petrem Dlaskem podaří zase zvednout úroveň českého cyklokrosu,“ říká ve Sportovních ozvěnách.

Horizontem práce Petra Kloučka bylo být mistrovství v roce 2024, které se pojede ve sportovním areálu Komora na vyhlášené táborské trati. Na jasnou otázku, dává Klouček jasnou odpověď. Bude pro vás světový šampionát na jihu Čech v pozici šéftrenéra české reprezentace derniérou?

„Ano, déle tam rozhodně nebudu,“ potvrdil své rozhodnutí Petr Klouček.

Nedá se přehlédnout, že zatímco v kategorii Elite se českým cyklokrosařům v posledních letech na světové scéně vůbec nedaří, mezi mladíky a talentovanými slečnami se blýská na lepší časy. Co k tomu říká Petr Klouček, to si poslechněte ve Sportovních ozvěnách online.

Fotbal a výsledkové tabulky

Fotbalová reprezentace hráčů do 21 let má ve svém kádru také hráče, kteří mají zkušenosti s černobílým dresem českobudějovického Dynama. Šulc kopal pod Černou věží nedávno, Drchal prošel mládežnickými kategoriemi a Havelka hraje v Dynamu právě v této sezoně.

Češi mají za sebou ve skupině na mistrovství Evropy dva zápasy. V prvním remízovali s Itálií 1:1,  ve druhém hráli s domácím Slovinskem také 1:1. V obou zápasech si soupeři dali vlastní gól.             

Ve Fortuna národní lize Táborsko přivítalo Chrudim a remízovalo 1:1.

V extralize volejbalistů hrály České Budějovice a Liberec třetí zápas semifinále extraligy.
Jihočeši vyhráli 3:1, v sérii zvítězili 3:0 a postupují do finále.

Podíváme se podrobně na tabulku fotbalové Fortuna ligy:

První je Slavia Praha 24 zápasy, 64 body. Druhé místo Sparta 22 zápasy, 48 bodů. Třetí pozice patří Jablonci 23 zápasy a 45 nasbíraných bodů.

Českobudějovické Dynamo figuruje po 24 odehraných zápasech s jedenatřiceti body na 10. místě. Skóre týmu trenéra Davida Horejše je pasivní 26:31.

Celé Sportovní ozvěny s Kamilem Jášou si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.